Ole Pedersen med den lange gedde, som huggede hårdt og brutalt på en lille spinner i det tiltagende mørke. 04.08.09 – GRUNDET DEN HØJE GRØDE i landets søer og moser, har geddens byttedyr optimale muligheder for at gemme sig og dermed undgå at blive spist. Dette ændrer sig først for alvor til efteråret, og indtil da kan gedderne godt have en tendens til at se lidt "tynde ud i papiret". Fra Ole Pedersen, Nørre Alslev, har vi fået følgende beretning. Han har været i en af de lokale moser på Falster og har været i nærkontakt med et af sommerens sultne rovdyr.

Aftenvejret indbød til det, fortæller Ole, så d.6juli, i fuldmånens skær, drog han af sted til vandet. – Efter solnedgang og ingen aktivitet, så jeg leg i vandet og gik med mit spinkle grej til stedet for at tage denne aborre. Efter to kast over stedet kom hugget på min 10g spinner med 0.15 fireline uden forfang. Både stang og hjul var nyindkøbt, så jeg skal love for en debut med pil opad. Bremsen kom på prøve dag et! Med et af fire udløb, var jeg hurtigt klar over, at der var tale om en "Croc".

– Gedden bølgede i vandet og rettede sidste år min krog ud og vandt, så jeg var bagud 0-1. Denne gang skulle det være, og jeg krydsede derfor fingre for at grejet holdt. Bremsen hvinede voldsomt og måtte ikke strammes for meget til denne store fisk. Klokken var 22.15 da det gik løs, og efter fight i 15-20 minutter var den så træt og tæt på bredden, så den kunne nettes. Det var også sidste chance da hjulet rendte baglæns og lavede salat. Som sagt så gjort, væk med stangen og på med nettet, der kun lige var stort nok. Linen blev kappet og kampen fortsatte en stund endnu inden roen sænkede sig og månen stod rund i den klare lune sommeraften, der efterhånden ikke efterlod meget lys. Nuvel, en krabat på 7kilo og 110centimeter, med potentiale til mere i den slunkne mave! 1-1 og god sommer, lyder det fra Ole Pedersen.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This