Kokken, Jan Gildam, og lystfiskeren, Gordon P. Henriksen, er de to hovedpersoner i DR2’s helt nye programserie: Storrygeren.

22.06.2012. SÅ KOMMER DER ENDELIG et program for os lystfiskere i primetime på en af de store kanaler. I DR2’S nye programserie Storrygeren skal der nemlig fiskes og ryges for fuld skrue!

SKAL DU have en pause fra fiskeriet til sommer, så er lænestolsfiskeriet i selskab med DR2 et godt bud. Søndag aftener kl 20:00 på DR2 er der nemlig otte aftener i træk nye afsnit af Storrygeren. Og passer det lige dårligt kommer samtlige afsnit til at lægge gratis til rådighed på dr.dk så du kan se dem når det passer.

Tag med når lystfiskeren, Gordon P. Henriksen, sammen med kokken og rygespecialisten, Jan Gildam, drager ud til de smukke danske søer, åer og på havet for at fange fisk. Vi kommer hele vejen rundt og både laks, sild, hornfisk og mange andre arter kan ikke vide sig sikre, når de to venner kaster linen i vandet. For deres mission er klar: De skal have en fisk til rygeovnen.

KOKKEN, Jan Gildam, er nemlig en vaskeægte storryger, som kan trylle spændende madoplevelser ud af noget så simpelt som træflis og en papkasse. Igennem programmerne bliver der både røget fisk, grøntsager, brød og dessert i alt lige fra kageforme og grillstartere til kloakrør, altankasser og meget andet.

LYSTFISKEREN, Gordon P. Henriksen, redaktionschef her på Fisk & Fri, har forhåbentlig styr på fiskeriet og fører an i jagten på fiskene lige fra Bornholm til Skagen. Og der er meget på spil. For kommer der ikke noget på krogen, må han gå den lange vej til fiskehandleren og købe den fisk, de gik efter. Den totale ydmygelse for en ægte lystfisker!

"Vi har længe gerne ville lave et program om lystfiskeri, men det skulle gerne have en frisk og ny vinkel", fortæller redaktør, Anders Roholt, der bl.a. står bag succesen Nak & Æd. "Det er oppe i tiden at bruge naturen såvel som naturens ressourcer, og ideen om at kombinere lystfiskeri og madlavning er oplagt".

"Røgning er en rigtig spændende form for madlavning og er stort set uberørt i fjernsynet i dag. Folk griller mere og mere, men nogle er lidt bange for at gå ud over den klassiske pølse og kyllingebrystet og grille f.eks. grøntsager, kartofler eller udnytte grillens muligheder som f.eks. bageovn. Og det der med at ryge maden er for mange en anelse for eksotisk og udfordrende. Med "Storrygeren" vil vi gerne vise, at det ikke behøver at være så svært", slutter Anders Roholt.

Se med, om det lykkes drengene at få hevet en rekordfisk i land – eller om det hele går op i røg…

Storrygeren har premiere søndag d. 8. juli 2012 kl. 20.00 på DR2.

Bemærk at det tidligere har været meldt ud at det var kl. 21 – men det er altså kl 20:00.

De otte programmer vises herefter hver søndag frem til d. 26. august.

Storrygerne besøger byer over hele Danmark

1:8 – Storrygeren – Det oser af Laks (Bornholm) Sendes 8/7-2012

2:8 – Storrygeren – Det oser af Bækørred (Hemmelig å…) Sendes 15/7-2012

3:8 – Storrygeren – Det oser af Sild (Hvide Sande) Sendes 22/7-2012

4:8 – Storrygeren – Det oser af Gedde (Hemmeligt sø…) Sendes 29/7-2012

5:8 – Storrygeren – Det oser af Hornfisk (Sejerø) Sendes 5/8-2012

6:8 – Storrygeren – Det oser af Sandart (Silkeborg) Sendes 12/8-2012

7:8 – Storrygeren – Det oser af Torsk (Skagen) Sendes 19/8-2012

8:8 – Storrygeren – Det oser af Multe (Nyhavn) Sendes 26/8-2012

Bli’ venner med Storrygeren på facebook –

Du kan også læse mere om "Storrygeren" i juni nummeret af Fisk & Fri, hvor der er interviews med de to værter samt redaktøren.

www.dr.dk/storrygeren

Det kan være stressende at skulle fange fisk til røgeovnen, når kokken og kameraet presser på. Men der skal nu også være tid til hygge og afslapning – og her får værterne en tår øl efter en god fiskedag.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This